Диана Дичева

Здравей, казвам се Диана и възприемам себе си като лечител и вдъхновител. С качествата и уменията, които имам, с богатия инструментариум от знания и способности, които притежавам, аз мога да те придружа в твоя път към теб, към твоята личност, към твоята цялостност – ТВОЕТО ЦЯЛОСТНО ЗДРАВЕ. Част от инструментите, с които работя са Гещалт психотерапията, Хомеопатията с нейните класически принципи, Арт терапията, РЕЙКИ енергията.

Разглеждам човека цялостно – именно чрез свързаност между ДУХ, УМ, ЕМОЦИИ И ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО и това вярване прилагам и в живота и в работата си.

  • Вярвам в свободния избор и уникалността на всеки човек, всяка душа!
  • Вярвам в потенциала и вътрешните ресурси, които всеки притежава, понякога дълбоко скрити и те са там!
  • Вярвам, че чрез разбиране и подкрепа, човек може отново да повярва в себе си, да се опознае и приеме такъв какъвто е, да се почувства цялостен, интегриран, завършен!
  • Пътят към себе си не винаги е лек, но пък е удовлетворителен, когато очите ти се отварят и душата ти израства!

Как тръгнах по този път?

Аз винаги съм вървяла по него, но се бях поизгубила до преди 10 години. Тогава с раждането на голямата ми дъщеря, моят вътрешен и външен свят се преобърна на 180 градуса. (повече за това можеш да се прочетеш в Моята история) Постепенно започнах да се събуждам от дълбокия сън, в който живях дълги години. Започнаха да падат една по една илюзиите, които ми бяха затворили очите. Все повече се завръщам към АВТЕНТИЧНАТА СИ СЪЩНОСТ, освобождавайки потиснатите емоции и пускайки чуждите и неработещи вече за мен модели и програми.

В момента съм на финалната права, стартирайки четвъртата последна година от моето обучение в психотерапевтичната школа по Гещалттерапия. В момента съм Гещалтконсултант – това е Гещалт психотерапевт под супервизия (повече за Гещалт психотерапията може да научиш в секция Терапевтични методи в главното меню).

Тръгнах по моя път към себе си, пътят на промяната, пътят към моята душа, когато започнах да се лекувам с Хомеопатия. Завърших Класическа Хомеопатия, след това минах курс по Усуи рейки – 1во и 2ро ниво, четях и се самообучавах по нумерология, преминах над 120 часа индивидуална терапия през психоанализа и гещалттерапия, 250 часа терапия в група по психодрама и 200 часа личен опит в група по гещалттерапия. Завърших магистратура по психология и в момента завършвам обучението си за Гещалттерапевт. Изкарах курс по арт терапия и арт-терапия за деца. И съм преминала още много курсове и семинари за личностно развитие.

Смятам, че от всичко, най-ценен ми е опита от личната терапия, тъй като това ме прави, по-осъзната, по-чувствителна и съответно по-разбираща и способна да подкрепям клиентите си!

И сега съм тук, с моя опит и знания, да бъде с теб в твоя път към себе си, към ТВОЯТА АВТЕНТИЧНОСТ!

Избери да кажеш ДА на себе си! Аз вярвам в ТЕБ!

С обич,

Диана

Дипломи

Сертификати