Седнала на удобния си терапевтичен диван с чаша вино пред мен, аз изпращам старата 2018г. и посрещам Новата 2019г.  Да, тази вечер избрах да бъда сама, да остана със себе си, да се обърна навътре и да си дам сметка какво се случи и с какво приключих отминаващата 2018 година. Това бе за мен година на големи промени, на много болка, мъка, тъга, страх, гняв, ярост и също така година на истинско и дълбоко щастие, радост, любов, възхищение, вдъхновение. Това бе година на раздели и разводи, на разочарования и падане на илюзии. 2018 година ще запомня като една много динамична и трансформационна в моя живот. Почувствах се освободена, падайки старите брони и вярвания и идвайки лекотата.

Отминаващата 2018 година ме изправи пред научаването на много уроци, на това как да падам и как да се изправям, на това как да обичам и уважавам себе си, на това да не търпя повече унижения и да избирам себе си; на това да се уважавам и посрещам уважението на другите. А хората, които отпаднаха от живота ми са хора на миналото, на този живот, в който се бях съгласила да бъда жертва, тогава, когато се бях съгласила да се съобразявам и поставям другите преди мен, тогава, когато се подавах на манипулации и оставях живота ми да бъде управляван от друг.

Оставам всичко това зад гърба си! Тази година се справих с предизвикателствата благодарение на безусловната подкрепа на майка ми, сестра ми и шепа мои приятелки – вие си знаете кои сте. Благодаря ви, че бяхте до мен, че сте до мен! Разбрах кой е до мен и в трудните моменти, защото в радост е лесно да подкрепяш, но в болката разбираш кой наистина е зад гърба ти! Благодаря на децата ми, че са толкова прекрасни и съм благословена да бъда тяхна майка.  И също съм изключително благодарна на вас моите клиенти за доверието да бъда част от вашия процес и път!

Изключително съм благодарна на моята терапевтка, защото благодарение на нейното огледало, разбиране и подкрепа аз съм тук където съм! И тази вечер ако трябваше да избирам да бъда с някой то бих била с нея, защото тя ме оставя да бъда каквато съм в момента, да чувствам каквото чувствам, а аз в момента нямам нужда от успокоение, а да излея последните си сълзи за тази година и да започна по-осъзната, по-благодарна и по-чувстваща и приемаща Новата 2019 година.

Нова Година очаквам те с трепет и вълнение, бъди за мен израстваща, подкрепяща и сбъдната във всяко едно отношение в моя живот.

Пожелавам на себе си и на теб здраве, благоденствие, изобилие, любов, топлина, доверие и уют. Нека слушаме повика на сърцето и гласът на душата, те и нашето тяло знаят кое е най добре за мен, за теб, за него, за нея!

С благодарност и уважение!

Сбогом 2018 година и Добре дошла 2019 година!

Ваша Диана

31.12.2018г. 23.00

0 отговора

Отговорете

Желаете ли да се включите в разговора?
Моля, заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *