За децата, границите и свързването

Децата са богатство. Те са толкова чисти, неподправени, естествени. Те са свързани все още силно със себе си, емоциите си, потребностите си.

Когато съм ядосана например и някое от моите момичета ми се усмихне или ми каже „Мамо, обичам те!“ и светът ми се преобръща.

Децата са както толкова сладки, така и може да вбесят човек за секунди, но в това се състои истинското свързване. Защото, когато си свързан дълбоко с един човек, към него може да изпитваш както безусловна любов, така и ярост и тези две емоции, както и всички останали вървят ръка за ръка.

Аз лично изпитвам огромно удоволствие, когато някоя от моите прекрасни дъщери си позволи да изрази гняв или ярост към мен, защото сигурно знаете, че гневът е емоцията, която поставя граници. А границите са нужни, защото те ни определят като отделна личност. Те са нужни за здравата личност, защото ако не си познаваме и отстояваме границите, другите винаги ще знаят кое е по-добре за нас, ще ни използват, ще злоупотребяват. А са ни учили че трябва да поставяме другите и техните нужди преди нашите, да ама не. Ако аз не кажа първо ДА на себе си, казвайки НЕ за нещо на друг, няма как да мога да помагам, да обичам, да обгрижвам.

И да се върна към децата – преди няколко седмици се завърнах от едноседмично приключение на палатки на морето. Бях с двете си момичета, с едно приятелско семейство и още други семейства с деца. Там се срещнах с мъдростта, чистотата, игривостта на децата – моите и чуждите. И се свързах именно защото се чувствам все по-свързана с моето вътрешно дете. Голямата ми дъщеря знае, че във всеки възрастен има едно дете, което живее вътре. Вътрешното дете е онази част от нас, която съхранява творчеството, емоционалния свят, игривостта, автентичността и свободата. И Тя ми каза „Мамо, твоето дете е много забавно“ – това се случва докато си играем двете гмуркайки се в морето да си търсим рапанчета и камъчета.

Ако и ти искаш да се запознаеш, свържеш и освободиш твоето вътрешно дете, може да се запишеш за предстоящия семинар за работа с вътрешното дете, който ще се проведе в няколко срещи. Очаквай скоро подробности за него в сайта и на Facebook страницата ми.

С обич,

Диана

0 отговора

Отговорете

Желаете ли да се включите в разговора?
Моля, заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *