Женския кръг се образува, когато няколко жени се съберат и споделят себе си, своята енергия и ресурси в общото пространство на кръга, който се формира от тях.

В пространство на подкрепа, доверие и споделеност, навлизаме надълбоко в себе си, душата и сърцето си, емоционалния, менталния и телесния си свят и разглеждаме всеки за себе си своето вътрешно пространство.  И разбира има пространство да споделим точно толкова от себе си, колкото имаме нужда. Ще го направим всеки със своето темпо, нужда и дълбочина, точно това, което е необходимо за момента.

Аз ще бъда там за всяка една от вас и ще фасилитирам целия процес!

Темите, върху които работим са:

  • Свързването с майката

Първото свързване за всеки човек е това с неговата майка. Особено важно е това свързване за момичето, а впоследствие и за жената с майка й! Свързването с майка ни е начинът, по който се свързваме с емоционалния ни свят, с женствеността ни и с женската енергия!

  • Свързването с бащата

Свързването с бащата: това е следващото най-важно свързване на жената в нейния живот и обуславя връзката й със света, как си взаимодейства с външния свят, какво й е самочувствието и как заявява и отстоява позициите и границите си. Това свързване обуславя мъжката енергия или мъжкия аспект, който го има във всяка жена.

·         Свързването с партньора (дори и да нямате такъв понастоящем разглеждаме този, който си представяме да имаме или сме имали)

Тук разглеждаме какъв тип партньори избираме, какъв е настоящия ни партньор, как сме го избрали, какви качества притежава; и как всичко това се свързва с обусловените ни модели от детството и семейството, в което сме пораснали.

·        Свързваме се с детето, което живее вътре в нас

Вътрешното дете, това е автентичната (истинската) част в нас. Това е пространството на емоционалния ни свят, на творческата ни същност, там където едновременно може да се забавляваме и да усещаме спокойствие; да сме любопитни и спонтанни; това е пространството, където се намира нашата уязвимост.

·         Разглеждаме и се свързваме с 4те аспекта/архетипа на женската ни същност, които живеят в нас и ги подхранваме.

Швейцарският психиатър и психотерапевт Карл Густав Юнг открива, че във всяка жена има 4 проявления/архетипа. Като обикновено само два са проявени, а другите два са скрити. Идеята е да се открият и проявят и другите два архетипа и тогава жената да се чувства цялостна. Лариса Ренар работи с тази теория на Юнг и разработва конкретни практики, с които да се подхранват тези архетипи. 4-те архетипа са Любовница, Момиче, Кралица и Майка-домакиня.

Това е авторски разработен семинар от мен Диана Александрова, в който използвам като ресурси моя личен и професионален опит, използвайки знанията си като гещалт психотерапевт, а също и други духовни и психологически мъдрости.

Ето и отзиви от участници в предишното издание:

  1. Отзиви от И.

„Аз: Как беше за теб цялостно семинара, който се проведе в 5 срещи*? (* Предното издание се проведе в 5 срещи) 

И.: Много вълнуващ и приятен. Осъзнах много неща и открих свои скрити страхове и се освободих от тях.

Аз: Какво беше полезно за теб, това, което научи за себе си и прилагаш вече в живота си?

И.: Открих своите силни страни и сега по-лесно отстоявам своите решения и по-лесно обяснявам на другите защо грешат, като си мислят, че нещо си би било най-доброто за мен.“

2. Отзиви от Д.

„Аз: Как беше за теб цялостно семинара, който се проведе в 5 срещи?

Д.: Приятен и полезен. Получих с благодарност емоционална подкрепа, което преди това ми беше трудно.

Аз: Какво беше полезно за теб, това, което научи за себе си и прилагаш вече в живота си?

Д.: Научих, че е полезно да се споделя. Даже планирам да си създам подкрепящ женски кръг, че напоследък бях излязла от всякакви кръгове, а сега ми се прииска да участвам.“

Ако съдържанието по горе те е докоснало, ето тук може да откриеш Facebook събитието за следващата група Женски кръг https://www.facebook.com/events/395190071198782/ или да се свържете с мен.

0 отговора

Отговорете

Желаете ли да се включите в разговора?
Моля, заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *